Hedvábná stezka Pohora Svět outdooru Svět běhu Tulení pásy Pádler Festival OBZORY Expediční kamera SNOW FILM FEST Klub cestovatelů Praha a Brno
HedvabnaStezka.cz Pohora.cz SvetOutdooru.cz SvetBehu.cz TuleniPasy.cz Pádler.cz Festival OBZORY Expediční kamera SNOW Film fest Klub cestovatelů Praha/Brno

Exotická kuchyně

Na festivale můžete ochutnat indickou a mexickou kuchyni, posilnit se orientálními zákusky, kávou, výtečným pivem z Podlesí.



Indická kuchyněIndická kuchyně

V Indii je hlavním náboženstvím je zde hinduismus, který konzumaci masa zapovídá. Jídla jsou většinou hodně kořeněná až pálivá, používají se směsi koření, z nichž nejznámější je mix Masala. Připravují se různé druhy kari a zeleninové omáčky Sabji. Základ tvoří malá jídla, podávaná ve formě snacku, jako jsou třeba samosy (taštička plněná zeleninovou směsí) nebo pakory (smažená zelenina obalovaná v cizrnové mouce). Mezi nejznámější indické pokrmy patří světoznámá kari, vindaloo či tikka masala, jež se podávají s basmati rýží nebo plackami čapáti.

Všechny tyto speciality můžete ochutnat v naší festivalové indické restauraci.

Kuchař Pavel "Hany" Hanák vaří v Klubu cestovatelů již pátým rokem. Jeho hlavním koníčkem je cestování po celém světě a snaha pochytit co nejvíce z místní, často domácí, kuchyně.

 

Mexická kuchyně

Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad, z nichž mnohé jsou domácího původu. V Mexiku se vyvíjela spojením tisíciletých domorodých kulinářských tradic a evropských prvků od 16. století. Typickými surovinami mexické kuchyně jsou fazole, kukuřice a chilli papričky. V listopadu 2010 byla tradiční mexická kuchyně zařazena na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO. Připravíme pro vás smažené jalapenos plněné chedar sýrem, chilli con carne s tmavými fazolemi a hovězím mletým masem s tortilami, fazolová polévka s kukuřicí a chorizo salámem nebo burrito de cochinita s trhaným vepřovým masem.

Všechny tyto speciality můžete ochutnat v naší festivalové mexické restauraci.

Kuchař Pavel Cón sám sebe nazývá "KUCHTA NA CESTÁCH". Po zkušenostech z vlastního podnikání v gastronomii se pustil do mentorování začínajících foodies a restauraterů a naplno se hodlá věnovat foodstilingu.

 

Klub cestovatelů


01.03.2014,


POČASÍ 11. A 12. LISTOPADU 2017

Zataženo

PARTNEŘI FESTIVALU 2016

 

 

adidas logo 2016

 

Hannah

Uniqa

Loap